Spambekjempelse og sletting av brukere etc

KBleivik
Site Admin
Innlegg: 30
Registrert: fre mar 29, 2013 7:52 pm

Spambekjempelse og sletting av brukere etc

Legg innav KBleivik » fre mar 29, 2013 10:26 pm

Inaktive brukere, ofte spam boter, er det enklest å slette på arkfanen GENERELT. Nederst i høyre hjørne er der en lenke "Se inaktive brukere" hvor man får listet dem opp når man klikker på lenken.

Generelt er det veldig enkelt å slette brukere og kan gjøres når man befinner seg på arkfanen merket BRUKERE OG GRUPPER. Under brukersikkerhet i kolonnen til venstre, er der en lenke med teksten "Massesletting av brukere". Klikker man denne lenken, kommer en side som starter slik:

Massesletting av brukere

Her kan du slette (eller deaktivere) brukere på forumet ditt. Dette kan gjøres på forskellige måter; etter antall innlegg, siste aktivitet, etc. Hvert av disse kriterier kan kombineres, f.eks. kan du klippe brukere som sist var aktive før 2002-01-01 med mindre enn 10 innlegg. Alternativt kan du taste inn en liste over brukere direkte i tekstboksen, enhver kriterie som blir tastet inn vil bli ignorert. Vær varsom med denne funksjonen! Når først en bruker er blitt klippet er det ingen vei tilbake.


opp. Der kan man sette ganske presise filtere for massesletting av brukere. Husk også å slette spammeres poster samtidig. Default er ikke sletting av poster,

Spam er et stadig tilbakevendende problem. Man kan selvsagt hviteliste forumet. Hvitelisting er for eksempel aktuelt om man vil lage et ekstranett ut mot kunder. Er man på en Apache server, som flertallet er, er det veldig enkelt. Da tillater man bare de ip'ene man vil skal ha adgang til forumet i tekstfilen .htaccess (Søk på .htaccess om du ikke vet hva denne filen brukes til og hvordan den brukes). Det gjøres slik:

Hvitelisting av Ip'er:

Kode: Velg alt

order deny, allow
deny from all
allow from ip som tillates tilgang
allow from ip som tillates tilgang

.....................

allow from ip som tillates tilgang 


Det motsatte av hvitelisting er svartelisting.

Svartelisting av Ip'er:

Kode: Velg alt

order allow, deny
deny from ip som nektes tilgang
deny from ip som nektes tilgang

...............................

deny from ip som nektes tilgang
allow from all

Det er vanskelig å sette strengere spamfilter enn hvitelisting. Ellers bør man lære seg å bruke spambeskyttelsen som man finner på arfanen GENERELT nederst nede i kategorien INNSTILLINGER under spambeskyttelse. Man fjerner en del spam ved å aktiver CHAPTCHA, for eksempel noe så enkelt som å stille spørsmål til den som skal registrere seg, dvs registrere spørsmål og svar CHAPTCHA i nedtrekksfeltet. Er ikke det nok, er der andre muligheter uten å ty til innstikk (forum modifikasjoner) som for eksempel på arkfanen BRUKERE OG GRUPPER i kategorien BRUKERE + Egendefinerte profilfelter. Har du funnet ut at du for en periode har nok medlemmer, kan du sette registreringsforsøk til 0 på arkfanen GENERELT + brukerregistrering. Det er også mulig å deaktivere forumet uten å slette det.

Du finner mye mer informasjon om spam bekjempelse her: http://www.oopschool.com/phpBB3/viewtop ... f=40&t=258

Det er en post du bør studere nøye om du har problmer med spam.

Her http://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1413696 er en lengre post om spam beskyttelse på web forum du kan finne nyttig informasjon i.

Se også: OpenID, Facebook etc. authentification

Gå tilbake til «phpBB»

Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 0 gjester