Forumets forside. Massesletting av innlegg etc.

KBleivik
Site Admin
Innlegg: 30
Registrert: fre mar 29, 2013 7:52 pm

Forumets forside. Massesletting av innlegg etc.

Legg innav KBleivik » fre mar 29, 2013 10:36 pm

Merk at du som administrator eller moderator ikke trenger være logget inn i administrasjonspanelet for å utføre en god del operasjoner. Er du logget inn som administrator / moderator har du adgang til moderatorpanelet oppe i venstre hjørne på forumets hovedside. Klikker du på den lenken kommer det ved phpBB 3.0.10 opp 7 arkfaner. På arkfanen modereringskø får du en rask oversikt over innlegg som kan bulk slettes. Arkfanen Hovedside gir ikke samme mulighet til bulk sletting. Da det ofte er nok å kaste et blikk på teksten vil jeg begynne å slette de innleggene som opplagt er spam på denne siden om du har mange innlegg, for eksempel etter en ferie på et halvt år.

  1. Marker alle
  2. Hak ut de som passerer den handlingen du utfører i neste trinn.
  3. Klikk forkast eller godkjenn.

Med default 25 innlegg per side, har du masse behandlet inntil 25 innlegg med noen få museklikk.

Ofte er det nok å ta et raskt blikk på innleggene. Har du ikke tillatt engelsk språk på forumet ditt, slettes også innlegg med emne tekst "Hi all" uten å undersøke innlegget nærmere. Merk at der fortsatt kan være innlegg som krever godkjenning på arkfanen Hovedside i moderator kontroll panelet.

Merk også arkfanen utestengning hvor det er raskt for en administrator eller moderator å stenge ute brukere, IPer, eposter ... parmanent eller for en periode.

Dermed kan mye spam bekjempes av en moderator som ikke har adgang til administrasjonspanelet. Forum troll kan også lett stenges ut av moderatorer.

Etterpå kan det være aktuelt for moderator og slette moderatorloggen som gjøres fra arkfanen moderatorlogger. Der raskeste er selvsagt å slette hele loggen (velg slett alle).

Man minimerer moderator og administratoroppgave ved å etablere en effektiv spambekjempelse på forumet. Les mer i denne

http://www.dinitside.no/phpBB3/viewtopi ... 8&p=18#p18

tråden om hvordan det gjøres.

Noen ganger er man blind og merker ikke det verktøyet som ligger rett foran nesen ens. Så legg også merke til at der øverst i forumets hjørne (ihvertfall med prosilver stilarket på phpBB 3.010) er en lenke merket bruker kontroll panel og 4 lenker merket Se ubesvarte emner, Vis uleste meldinger, Se nye innlegg og Se aktive emner.

Spambeskyttelse i administrasjonanelet er nærmest en kunst på grunn av alle muligheter som finnes. For eksempel har spamboter ofte lange navn. I administrasjonpanelet på arkfanen GENERELT + Brukerregistrering ser man at maksimal navnelengde er 20 bokstaver. Tillater man lengre navn som for eksempel kombinasjon av fornavn, mellomnavn og etternavn,for eksempel KjellGunnarBleivik blir det 18 bokstaver i alt. En del spamboter blir nok stengt ute om man reduserer maksimal navnelengde til for eksemple 15, men det er kanskje ikke riktig å gjøre det ettersom noen som vil registrere seg med fullt navn blir frustrerte og gir opp. På samme side er der fire ulike valg på hvordan en konto skal registreres. Merk at ingen er default. En måte å stenge ute mange spammere og spam boter på er jo så enkelt som at man under brukerregistrering (på arkfaen GENERELT) under konto aktivering krever at den må godkjennes av bruker, eller enda strengere av forum administrator. Merk til slutt dette:

Innleggsgrense nye brukere:
Nye medlemmer er innenfor gruppe Nylig registrerte brukere før de når dette antallet innlegg. Du kan bruke denne gruppen til å forby dem å bruke PM-systemet eller å gjennomgå sine poster. Verdien 0 deaktiverer denne funksjonen.


Default er her 3 poster. Dermed gjelder det for en spammer eller spam bot snarest muli å poste mer enn 3 innlegg om du har ulik filtrering på gruppen brukere og nylig registrerte brukere. La oss anta at du krever moderator godkjenning av innlegg fra nylig registrerte brukere. Da kan du fort få en mengde poster som må godkjennes. I den elektroniske tidsalder tar det tid om du har et engelskspråklig forum åpent for hele verden. Et norsk forum begrenser seg litt selv på grunn av språket, selv om avanserte spammere nok bruker tjenester som Google translate eller enda mer avansert har innebygd oversettelse for å spamme forum. Har du et modent stort forum med mange registrerte brukere som bidrar positivt, kan du sette strengere krav til nylig registrerte brukere. Et krav ville jo være å sette grensen til 100 innlegg før man blir karaktgorisert som bruke, selv om man da må bulk slette en mengde innlegg. Det kan allikevel være bedre enn å få spam poster på forumet om gruppen registrerte brukeres innlegg ikke krever forhåndsgodkjenning. Du kan selvsagt også for en tid kreve at nylig registrerte brukere kun har leseadgang.

Der finnes sikkert også mer avanserte php JavaScript skripter som kan legges til å moderere denne funksjonen. For eksempel burde det være mulig å kreve at man ikke regnes for registrert bruker før et halv år er gått, man har postet 10 eller flere godkjente innlegg etc. Ved å lete opp (søke på) gode modifikasjoner (mods) eller endog programmere egne innstikk (som for eksempel anti spam boter) får vi avslutte med å si at "the sky is the limit" særlig om dette automatiseres med å sette opp en cron (merk at der er en fil som heter cron.php) jobb som kjøres automatisk 24 timer i døgnet 7 dager i uken.

Gå tilbake til «phpBB»

Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest